Foto: Observator

Fostul fotbalist Alexandru Piţurcă, fiul lui Victor Piţurcă, a fost reţinut astăzi de procurorii DNA, pentru 24 de ore, în dosarul privind achiziţii ilegale în timpul pandemiei de COVID.

Alexandru Piţurcă a fost audiat mai multe ore la sediul DNA. Procurorii au decis în cele din urmă să emită pe numele lui o ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore, informează Agerpres.

În acelaşi dosar, Victor Piţurcă şi directorul general al Companiei Naţionale Romarm SA, Gabriel Ţuţu, sunt cercetaţi în libertate sub control judiciar, după ce au stat 24 de ore în arestul Poliţiei Capitalei.

Victor Piţurcă şi Gabriel Ţuţu sunt acuzaţi de DNA de săvârşirea infracţiunilor de cumpărare de influenţă, respectiv abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave. Este vorba despre dosarul legat de achiziţii de măşti de protecţie pentru Ministerul Apărării Naţionale în timpul pandemiei de COVID-19.

Potrivit DNA, pe fondul pandemiei generate de virusul COVID-19, în perioada 19 martie 2020 – 16 septembrie 2021, Gabriel Ţuţu, în calitate de director general al Romarm, cu încălcarea dispoziţiilor legale, ar fi încheiat cu o asociere de firme din care făcea parte şi o societate controlată de Piţurcă. Asta, evident, în condiţii dezavantajoase pentru compania pe care o conducea. În discuţie intră două contracte de achiziţie publică ce vizau cumpărarea a şapte utilaje neconforme de producere a măştilor de protecţie.

Dacă ţi-a plăcut, abonează-te la ştirile NewsRo.eu printr-un LIKE dat paginii de FACEBOOK!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *