Novak Djokovic (5 ATP, favorit nr. 4) a câştigat, duminică, finala de la Australian Open, primul turneu de Mare Şlem al anului. Tenismanul sârb l-a învins pe grecul Stefanos Tsitsipas (4 ATP, favorit nr. 3) cu 6-3, 7-6 (7/4), 7-6 (7/5).

Novak Djokovic s-a impus după trei ore. Ambii jucători au făcut câte trei duble greşeli. Grecul a reuşit nu mai puţin de 15 aşi, Djokovic doar 7.

Odată cu acest succes, campionul sârb de 35 de ani a cucerit pentru a zecea oară trofeul de la Melbourne. A obţinut totodată al 22-lea său titlu de Mare Şlem. A egalat astfel recordul rivalului său spaniol Rafael Nadal.

De partea cealaltă, Tsitsipas a jucat pentru prima dată finala de la Australian Open. Grecul a fost semifinalist anul trecut şi a jucat pentru a doua oară în carieră o finală de Mare Şlem, după cea din 2021 de la Roland Garros, pierdută chiar în faţa sârbului, informează Agerpres.

„A fost unul dintre cele mai dificile turnee din viaţa mea“

Novak Djokovic consideră că acest succes este cel mai important al carierei sale.

A fost unul dintre cele mai dificile turnee din viaţa mea date fiind circumstanţele. Eu nu am jucat aici anul trecut. Vreau să le mulţumesc tuturor celor care m-au făcut să mă simt confortabil la Melbourne. E un motiv pentru care am jucat mereu cel mai bun tenis la Australian Open. Doar familia şi echipa mea ştiu prin ce am trecut în ultimele săptămâni. Aş spune că e cea mai importantă victoria din viaţa mea. Ţin să le mulţumesc organizatorilor pentru tot. Sper să ne vedem din nou anul viitor“,

a spus Novak Djokovic.

Novak Djokovic va reveni de luni în fotoliul de lider al clasamentului ATP. Anterior l-a ocupat timp de 373 de săptămâni (record absolut).

Dacă ţi-a plăcut, abonează-te la ştirile NewsRo.eu printr-un LIKE dat paginii de FACEBOOK!Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *