Aflată cu „cuţitul la os“, U Cluj o primeşte în vizită astăzi, de la ora 20.00, pe Rapidul, o echipă în aflată în ascensiune, care vrea să sărbătorească centenarul cu un titlu. Aceste două aspecte sunt suficiente pentru ca spectacolul să fie asigurat în partida de deschidere a etapei 23 din Superligă.

CCA l-a desemnat pe Marian Barbu (Făgăraş) să împartă dreptatea pe „Cluj Arena“. Acesta va fi ajutat de asistenţii Ciprian Danşa (Sate Mare) şi Imre-Laszlo Bucsi (Sf. Gheorghe) şi de „rezerva“ Kovacs Szabolcs (Carei). VAR-ul va fi asisgurat de Radu Petrescu şi Vlad Bârleanu (ambii din Bucureşti).

Observator pentru arbitri va fi Savaniu Marcel (Satu Mare). LPF l-a numit supervizor pe Ion Căţoi (Bucureşti).

Cel mai vechi duel din România, indică LPF

În avancronica LPF-ului se menţionează U Cluj – Rapid este „cel mai vechi duel din istoria actualului campionat“.

Prima confruntare directă a avut loc în cel de-al doilea sezon în care întrecerea internă s-a desfăşurat în sistem divizionar, 1933-1934. Pe 26 noiembrie 1933, elevii lui Adalbert Molnar (U) s-au impus pe teren propriu cu 2-1 (Graţian Sepi, Silviu Ploeşteanu / Ştefan Boblea). În retur, la Bucureşti (21 aprilie 1934), ceferiştii au obţinut la rândul lor victoria cu 1-0, golul fiind marcat de Geza Medve, atacantul giuleştenilor aflându-se la debut. În ediţia amintită, ambele echipe au cumulat câte 17 puncte (U Cluj locul 3, CFR locul 4)“,

au notat reprezentanţii forului.

Statistica meciurilor directe:

93 de dueluri s-au disputat în Superliga României între cele două echipe. În 36 s-a impus U Cluj, de 42 de ori a câştigat Rapid, iar alte 15 partide s-au terminat la egalitate.
Palmares cu U Cluj gazdă: 46 de meciuri – 25 succese U Cluj – 10 remize – 11 victorii Rapid.

Cea mai mare diferenţă înregistrată pe prima scenă: cinci goluri, de cinci ori 5-0 (de trei ori pentru U Cluj – de două ori pentru Rapid);
Cea mai recentă dispută din campionat: 30 august 2022, Rapid – U Cluj 1-0 (Marko Dugandzic- penalty).
De amintit că, în august 1942, cele două s-au întâlnit în finala Cupei României, Rapid – Universitatea 7-1.

Ioan Ovidiu Sabău: „Există riscuri când sunt multe laude“

Partida de astăzi nu este considerată ca fiind una specială de Ioan Ovidiu Sabău, antrenorul Universităăţii Cluj. Asta în ciuda faptului că „Moţul“ a evoluat timp de patru sezoane în tricoul grupării bucureştene (1998-2000 / 2001-2003), contribuind la câştigarea ultimelor două titluri cucerite de Rapid (1999, 2003). De asemenea, fostul component al „Generaţie de aur“ i-a antrenat pe giuleşteni în sezonul 2012-2013. Palmaresul lui Sabău pe banca rapidiştilor cuprinde 16 meciuri în toate competiţiile, bilanţul fiind 9 victorii, 3 remize, 4 înfrângeri.

Strategul Universității Cluj, Ioan Ovidiu Sabău îşi avertizează jucătorii ca trebuie să fie concentraţi pe toată durata meciului dacă vor să pună ceva pozitiv în clasament.

Nu-l consider un meci special. E un club față de care mereu mi-am arătat aprecierea, respectul deosebit, dar atât. Au fost patru ani importanți. Mi-au redat bucuria să recâștig trofee (…) Va fi un meci dificil. Există acest risc când sunt multe laude (după victoria cu 2-1 cu FC Voluntari – n.r.), nefiind obișnuit să câștigi tot timpul, să intervină acel sentiment de automulțumire. Până acum am realizat doar un meci important. Trebuie să rămânem concentraţi şi să luptăm până la ultimul fluier. Mutu mi se pare din ce în ce mai matur, mai echilibrat. A crescut foarte mult ca și antrenor. Fotbalul românesc are nevoie de astfel de oameni care au reprezentat fotbalul nostru la cel mai înalt nivel“,

a spus Sabău, sperând ca terenul să se prezinte onorabil.

Adrian Mutu: „Va fi o seară extrem de complicată pentru noi“

De partea cealaltă a baricadei, antrenorul Rapidului, Adrian Mutu, consideră că principalul adversar pentru echipa sa va fi gazonul precar. Cât despre adversar, fostul decar al naţionalei i-a periat pe ardeleni.

Ne așteaptă un meci împotriva unei echipe care are nevoie de puncte. Ne așteaptă și un teren foarte greu. Va fi o seară extrem de complicată pentru noi. Deci trebuie să fim gata de luptă, să acceptăm condițiile și să obținem victoria. Ne dorim continuitate în victorii, ceea ce ne-ar menține în primele trei-patru echipe. Din păcate, terenul nu ajută o echipă care se bazează pe un joc de pase. Trebuie să aplicăm altă strategie și să scoatem maximum din această partidă.
Ne cunoaștem foarte bine, îl respect mult pe Sabău. Revine în antrenorat și deja a schimbat sistemul tactic al echipei. Are o mentalitate de fotbalist mare şi a început cu o victorie. Au un moral bun“
,

a spus Adrian Mutu.

Dacă ţi-a plăcut, abonează-te la ştirile NewsRo.eu printr-un LIKE dat paginii de FACEBOOK!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *