Unul dintre muncitorii răniţi în accidentul petrecut marţi la Cariera Jilţ Sud, care iniţial a fost preluat de un elicopter SMURD şi transportat la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Craiova, s-a prezentat vineri la Unitatea de Primiri Urgenţe din Târgu Jiu. El a acuzat dureri la coloana cervicală.

Purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Târgu Jiu, Mihaela Ţicleanu, a anunţat, vineri seară, că bărbatul de 33 de ani a fost internat în secţia Ortopedie pentru monitorizare şi reevaluarea neurochirurgicală.

La Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu s-a prezentat astăzi după-amiază una dintre victimele accidentului de muncă de la Cariera Jilţ Sud Mătăsari. Iniţial fusese preluată de elicopterul SMURD şi transportată la Spitalul Judeţean de Urgenţă Craiova. La UPU Târgu Jiu s-a prezentat acuzând dureri marcate la nivelul coloanei cervicale. După investigaţii medicale, medicii au decis să îl interneze pe bărbatul în vârstă de 33 de ani în Secţia Ortopedie pentru monitorizare, controlul durerii, reevaluare neurochirurgicală şi pentru investigaţii medicale suplimentare“,

a spus Mihaela Ţicleanu, citată de Agerpres.

Tot vineri, doi dintre muncitorii răniţi în accidentul de la Cariera Jilţ Sud, care au fost internaţi în SJU Târgu Jiu, au fost externaţi în stare bună. Cel de-al treilea bărbat care a fost internat în respectiva unitate a fost transferat la Compartimentul Chirurgie Buco-Maxilo-Facială, urmând să fie monitorizat în secţie deoarece prezintă o fractură minoră.

Alţi trei răniţi au ajuns la Spitalul din Motru. Încă doi, care erau într-o stare mai gravă, la Spitalul de Urgenţă din Craiova.

Ancheta a făcut câţiva paşi buni

Reamintim că un accident soldat cu decesul a trei persoane şi rănirea altor zece a avut loc marţi, în perimetrul Carierei Jilţ Sud, din cadrul Complexului Energetic Oltenia (CEO), situată pe raza localităţii Mătăsari. Din primele cercetări efectuate, poliţiştii au stabilit faptul că, în jurul orei 13.30, un bărbat, de 51 de ani, angajat al unei societăţi comerciale, în timp ce conducea o autoutilitară în incinta Carierei Jilţ, în care erau transportaţi angajaţi ai carierei miniere, a pierdut controlul autovehiculului la trecerea peste un pod amenajat peste benzile transportoare, răsturnându-se la o diferenţă de circa 3 metri de sol.

Poliţiştii au stabilit că în interiorul autoutilitarei, pe lângă muncitorii transportaţi, în momentul producerii evenimentului se mai aflau şi două tuburi metalice de acetilenă.

Directorul CE Oltenia, Daniel Burlan, a afirmat, după producerea accidentului, că tancheta implicată în eveniment era destinată transportului de marfă, şi nu celui de persoane.

Te poate interesa şi: Klaus Iohannis l-a atenționat pe Van der Bellen în privința Schengen

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *