O broască uriaşă a fost descoperită de pădurarii din nord-estul Australiei. Aceştia au fost uimiți când au dat peste amfibianul ce cântărea 2.7 kg. „Vedeta“ de la Antipozi ar putea fi cea mai mare broască înregistrată vreodată, a scris CNN şi ABC News.

Broasca de 2.7 kg a fost găsit în Parcul Național „Conway“ din Queensland. Reprezentanţii Departamentul de Mediu și Știință al statului a anunţat pe rețelele de socializare că este vorba despre o broască de trestie („cane toad“, în engleză – n.r.). Ea este supranumită „Toadzilla“ de către angajații parcului.

Broasca trăiește în mlaștinile cu trestie, de unde și denumirea. Este o specie originară din America, dar care a fost introdusă în Australia, unde a devenit dăunătoare. Pielea prezintă glande care secretă o substanță toxică, motiv pentru care nu are mulți dușmani naturali, ceea ce o face invazivă în Australia.

Pădurarul Kylee Gray a declarat că echipa a dat peste broasca uriașă atunci când a ieșit din vehiculul lor, în timp ce se opreau să elibereze un șarpe.

M-am întins și am apucat broasca de trestie de zahăr și nu mi-a venit să cred cât de mare și de grea era“,

a declarat Kylee Gray.

Actualul record mondial Guinness World Record pentru cea mai mare broască a fost stabilit în 1991 de Prinsen. E vorba despre o broască din Suedia, care cântărea 2,65 kg.

„Toadzilla“ a fost de atunci „eutanasiată din cauza daunelor pe care le provoacă mediului“, a adăugat departamentul în tweet-ul său.

Te poate interesa şi: Ana Dumbravă, cea mai bună jucătoare de Counter Strike din lume

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *