Sorana Cîrstea (42 WTA) a părăsit Australian Open 2023 din runda inaugurală. Jucătoarea noastră a fost eliminată de Yulia Putintseva (47 WTA), scor 6-2, 4-6, 3-6.

Sorana Cîrstea a început bine partida şi a câştigat primul set cu scorul de 6-2. Yulia nu a reușit să-și câștige serviciul în vreun game, în total fiind șase breakuri în prima manșă.
Startul setului al doilea a adus întreruperea partidei din cauza ploii. De la vestiare s-a revenit cu o altă stare de concurs, mult mai bună pentru Putintseva. Aceasta a fost mai conectată şi mai eficient, iar setul i-a revenit în urma singurului break din manșa a doua (scor 6-4).
Decisivul a fost unul încordat. Echilibrul s-a rupt în celebrul game șapte: Sorana și-a cedat serviciul, iar de la acel moment nu a mai contat pe tabelă.

Cîrstea s-a ales cu un cec de 106.250 de dolari australieni şi 10 puncte WTA pentru participare.

România a rămas deja fără trei sportive de pe tabloul de simplu. Jaqueline Cristian, Ana Bogdan și Sorana Cîrstea au părăsit Australian Open din turul întâi.

Mai au de intrat Patricia Maria Țig (790 WTA – clasament protejat), care o va întâlni pe chinezoaica Shuai Zhang (24 WTA, favorită 23), şi Irina Begu (28 WTA și cap de serie numărul 27), a cărei oponentă va fi americanca Elizabeth Mandlik (130 WTA).

Australian Open 2023 are loc în perioada 16-29 ianuarie. Campionii en-titre sunt Ashleigh Barty (retrasă între timp din sportul de performanță) și Rafael Nadal.

Te poate interesa şi: Simona Halep se menţine bine

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *