Principele Radu a reprezentat-o luni, la Atena, pe Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei române, la funeraliile fostului rege Constantin al II-lea.

Luni, la slujba de înmormântare a Regelui Constantin al II-lea la Catedrala Metropolitană din Atena, Alteţa Sa Regală Principele Radu a reprezentat pe Majestatea Sa Margareta Custodele Coroanei. La ceremonie au luat parte membrii Familiei Regale a Greciei, alături de membri ai Familiilor Regale ale Spaniei, Danemarcei, Marii Britanii, Olandei, Suediei, Norvegiei, Bulgariei, Belgiei, Luxemburgului, Iordaniei, Iranului, Serbiei şi Germaniei, precum şi de membri ai Familiilor Princiare de Monaco şi Liechtenstein“,

informează Familia Regală a României.

În cursul după-amiezii, la Cimitirul Regal de la Tatoi a avut loc ceremonia de îngropare, în prezenţa familiei şi a invitaţilor regali.

În seara de luni, Principele Consort a luat parte la parastasul oferit de Familia Regală a Greciei.

Fostul rege al Greciei, Constantin al II-lea, aflat la putere înainte de restabilirea Republicii, în 1974, a încetat din viaţă săptămâna trecută, la Atena, la vârsta de 82 de ani.

Regele Constantin a fost naş de botez al Custodelui Coroanei şi naş de cununie al Majestăţii Sale Margareta şi Principelui Consort Radu, la Lausanne, în 1996.

Te poate interesa și: O dau la pace? Când se va reuni familia regală

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *