Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Sibiu a fost sancţionat contravenţional de Direcţia de Sănătate Publică (DSP). S-a ajuns aici din cauza deficienţelor constatate în modul de transmitere şi raportare a deceselor cauzate de gripă.

Potrivit informaţiilor furnizate de directorul DSP Sibiu, Horaţiu Cojocaru, în urma controlului efectuat la spital s-a constatat că fişele de raportare a deceselor au fost întocmite corect. În schimb, s-au constatat deficienţe legate de modul de raportare.

Ca urmare a situaţiei cauzate de decesele din cauza gripei, inspectorii DSP Sibiu au efectuat, în data de 11.01.2023, un control la SCJU Sibiu, privitor la modul în care au fost gestionate şi raportate acestea. În urma controlului, s-a constatat că fişele de raportare a deceselor au fost întocmite corect, pentru fiecare caz în parte, existând însă deficienţe în modul de transmitere şi raportare, recomandat de metodologia INSP. Pentru neregulile constatate au fost aplicate sancţiuni contravenţionale, conform HG 857/2011, s-au dispus măsuri şi s-au făcut recomandări în vederea remedierii deficienţelor constatate“,

se arată în informarea directorului DSP Sibiu, citat de Agerpres.

Te poate interesa și: Vietnamez prins la Corabia, încercând să intre ilegal în ţară cu o barcă gonflabilă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *