FC Rapid București a încheiat astăzi cantoanementul din Antalya cu un joc împotriva formației Sigma Olomouc, a patra clasată din Cehia. Din păcate, giuleștenii au cedat cu 2-0, golurile învingătorilor fiind marcate de Chtyl (’32) și Benes (’66).

Rapid București:

Moldovan – A. Ciobanu (’54. Crepulja), Săpunaru (’63, Ignat), Florin Ștefan, Emmers (’46, Albu), Paul Iacob (’46, Grigore), Alex Ioniță (’54, Costache), Kait (’82, Crivac), Onea (’46, Morais), Pănoiu (’46, Sefer), Dugandzic (’46, Luckassen).

Acesta a fost cel de-al treilea amical al rapidiștilor. Alb-vișinii au înregistrat victorii în primele două teste, 3-2 cu Sariyer Spor și 3-1 cu Kecskemeti.

Pentru Rapid urmează primul meci oficial din 2023, contra lui Sepsi. Meciul va avea loc în Giulești, vineri, 20 ianuarie, de la ora 20.00.

Adrian Mutu: „A fost un cantonament reușit“

La finalul jocului cu Sigma Olomouc, antrenorul formației Rapid București, Adrian Mutu, a tras concluziile după stagiul petrecut în Antalya.

A fost un cantonament reușit, în afară de această zi. Dacă ar fi să o luăm după obiectivele pe care le-am avut în acest ultim meci amical. În rest, a fost bine, băieții au muncit bine și au avut și meciuri reușite. Au jucat în trei meciuri, trei sisteme, ceea ce important pentru noi, pentru echipă, pentru a le dezvolta o mobilitate tactică importantă. Dar și pentru a putea să îmi forțez jucătorii să joace în diferite poziții ca să învețe și, în caz de nevoie, să putem efectua aceste schimbări în timp sau de la meci la meci.
Ideea mea este de a îmbunătăți jucătorul, ceea ce înseamnă calitățile tactice și cele fizice. A pune în aplicare mai multe sisteme dezvoltă o mobilitate tactică importantă, iar noi, așa cum am făcut în multe meciuri, am schimbat sisteme, chiar și în timpul meciului, și, de multe ori, am ieșit învingători datorită acestui fapt“,

a explicat Adrian Mutu, conform paginii oficiale de Facebook a Rapidului.

„Sunt mai puțin importante rezultatele din meciurile amicale“

Adrian Mutu a subliniat ideea că nu l-au interesat rezultatele din aceste partide amicale.

Cred că sunt mai puțin importante rezultatele din meciurile amicale. Chiar nu contează pentru mine. Am făcut antrenamente grele. Înaintea fiecărui meci am avut câte două antrenamente fizice. Cred că pentru a putea îmbunătăți calitățile fizice, trebuie ca jucătorul să simtă și o stare de oboseală atunci când joacă, tocmai pentru a putea trece peste acea barieră pe care o are.
Dacă am fi câștigat și azi, probabil eram mai mult îngrijorat. Însemna că au dat totul în amicale. Câte un duș rece e binevenit. Când pierdem, ies în evidență anumite greșeli pe care le facem și pe care trebuie să le eliminăm pentru a ne îmbunătăți jocul“
,

a încheiat Adrian Mutu.

Te poate interesa și: Spital Județean, luat la întrebări și amendat din cauza deceselor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *