FC Barcelona s-a calificat cu emoții joi seară, pe „King Fahd International Stadium“ din Riad, în faţa a 38.624 de spectatori, în finala Supercupei Spaniei, în detrimentul formației Betis Sevilla.

Catalanii s-au impus cu scorul general de 6-4, cu mențiunea că jocul a avut nevoie de lovituri de departajare.

În timpul regulamentar a fost 1-1. Barca a deschis scorul prin Lewandowski (’40), după ce Pedri a avut un gol anulat pentru offside după semnalizarea VAR-ului (’23). Betis a restabilit egalitatea în partea secundă, prin Fekir, după un assist al lui Luiz Enrique (’77).
Catalanii au mai marcat o dată în timpul regulamentar, dar un gol neregulamentar, al lui Lewandowski, care a fost anulat (’81) și astfel s-a trecut la prelungiri.

În cele două reprize suplimentare au marcat ambele formații. Barca prin Ansu Fati (’93), Betis prin Moron (’101). Alb-verzii au încheiat și în inferioritate numerică, după ce Guardado a reușit să ia două cartonașe galbene, în minutele 112 și 118.

La loviturile de departajare a fost 4-2 pentru FC Barcelona. Golurile catalanilor au fost marcate de Robert Lewandowski, Franck Kessie, Ansu Fati şi Pedri. Andaluzii au punctat Willian Jose şi Loren, dar Juanmi şi William Carvalho au ratat și astfel s-a decis câștigătoarea.

Betis Sevilla:

Bravo – Ruibal (’79, Sabaly), Pezzella, Luiz Felipe, Miranda – G. Rodriguez (’86, A. Guardado), Canales (’46, W. Carvalho) – Luiy Henrique, Fekir (’91, Moron), Rodri (’79, Juanmi) – Iglesias (’67, Jose Willian).
Antrenor: Manuel Pellegrini.

FC Barcelona:

ter Stegen – S. Roberto (’78, Christensen), Araujo, Kounde, Alba (’79, Alonso) – Gavi (’96, Kessie), de Jong (’63, Busquets), Pedri – Raphinha (’86, Fati), Lewandowski, Dembele (’63, F. Torres).
Antrenor: Xavi Hernandes.

Busquets, la meciul 700 pentru Barca

De subliniat faptul că internaţionalul spaniol Sergio Busquets a disputat al 700-lea său meci în tricoul Barcelonei! Este al treilea jucător din istoria clubului catalan ca număr de partide jucate. Primul este Lionel Messi (778), iar al doilea Xavi Hernandez, actualul antrenor al grupării „blaugrana“ (767).

Cu Real Madrid este bătălia finală

FC Barcelona o va înfrunta în finala programată duminică, de la ora 21.00 (Digi Sport 1), pe marea sa rivală Real Madrid. Reamintim că „galacticii“ au eliminat-o în prima semifinală, tot la loviturile de departajare, pe Valencia FC (scor 4-3).

Real Madrid este deţinătoarea trofeului. Dacă se va impune duminică, formația blanco ar obține pentru a 13-a oară în istoria sa Supercupa Spaniei. Ar ajunge astfel la numărul de succese în această competiţie realizate de FC Barcelona.

Supercupa Spaniei se desfăşoară pentru a treia oară în Arabia Saudită, în formatul cu patru echipe participante (campioana şi vicecampioana din La Liga, câştigătoarea şi finalista Cupei Spaniei).

Te poate interesa și: Samsung Galaxy A54 5G se pregătește de lansare!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *