Universitatea Craiova s-a impus în primul amical din stagiul de pregătire din Antalya, 3-1 cu formația ungară Kecskemeti (locul 2). La finalul partidei de marţi seară, antrenorul alb-albaştrilor, Eugen Neagoe, a vorbit despre joc.

Ne-am atins scopul. A fost un joc de pregătire reușit. E primul nostru joc din 2023, iar băieții s-au achitat de sarcini. A fost un atrenament reușit. Am avut foarte multe momente când am făcut un joc exact cum ne dorim: ofensiv, am stat mult în terenul adversarului, am recuperat multe mingi în jumătatea lor, ne-am creat multe ocazii… Chiar dacă am înscris trei goluri cred că puteam să marcăm mai multe împotriva unei echipe bune. Kecskemeti este pe locul 2 în Ungaria! Cred că băieții au făcut și un efort mare, așa cum le-am cerut, au fost foarte serioși și cred că a fost un joc frumos.
Știam lotul, condițiile, dar totdeauna este loc de mai bine. Noi ne dorim să arătăm mai bine decât am arătat în această seară, în primul joc de pregătire. Ne dorim să arătăm foarte bine în campionat“,

a concluzionat Eugen Neagoe.

Acesta a fost bucuros că nu au apărut accidentări:

Andrei Ivan a fost lovit de vreo două-trei ori, Crețu la fel, dar nimic deosebit“.

Andrei Ivan, căpitan: „Decizia mea“

„Geană“ a explicat decizia de a-i da banderola de căpitan lui Andrei Ivan. A vorbit despre integrarea lui Işfan. El a lămurit și situațiile jucătorilor Koljic și Arlauskis.

Am discutat cu băieții şi le-am spus ce vreau. Decizia mea a fost ca Andrei Ivan să fie căpitanul echipei atât timp cât lipsește Bancu. Următorul va fi Screciu, apoi Vătăjelu. Ei sunt jucătorii care vor purta banderola. M-a convins prin tot ce a făcut la antrenamente. Toți băieții au fost serioși, inclusiv Markovic și cei toţi despre care s-a spus una sau alta. Marko arată bine și chiar mi-a spus că a făcut eforturi mari ca să se prezinte bine. E un colectiv ok“,

a spus tehnicianul Ştiinţei.

Elvir Koljic a făcut toate antrenamentele cu noi. Nu am vrut să riscăm nimic cu el din cauza terenului, pentru că a plouat şi era greu… Elvir s-a comportat foarte bine la antrenamente. O să-l introducem începând de la partida de sâmbătă, pentru că am mutat ziua cu amicalului cu Slask Wroclaw. Cel cu Partizan a rămas duminică. Și Arlauskis la fel“,

a completat Eugen Neagoe.

„Vor veni doi jucători cu siguranţă“

Antrenorul Universităţii Craiova s-a declarat mulţumit de modul cum s-a prezentat ultimul venit la echipă, mijlocaşul Alexandru Işfan, şi a anunţat şi alte transferuri.

Sunt mulțumit de Ișfan. A jucat 45 de minute, așa cum am le-dat tuturor jucătorilor. Ușor-ușor se va integra și el. Este un fotbalist cu calități foarte bune, tânăr, face parte din naționala de tineret și sper ca prin evoluțiile lui să ajungă şi la prima reprezentativă. Am ținut legătura cu Mihai Rotaru. Ne dorim încă doi jucători, și cu siguranță vor veni. O să vedeți la momentul respectiv“,

a punctat Eugen Neagoe.

Întrebat despre Raul Opruţ, „Geană“ regretă că Hermannstadt nu s-a pus de acord în privinţa sumei de transfer cu Universitatea Craiova:

Nu știu eu, nu pot să-l evaluez pe Opruț. Îl cunosc, l-am avut jucător, este un jucător valoros. Patronul v-a spus că a făcut o ofertă, știu și eu despre ea, una foarte bună pentru România. Dar, din păcate, cei de la Hermannstadt nu au fost de acord și așa au stat lucrurile“.

Te poate interesa şi: Oltenii o bătură bine pe Kecskemeti

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *