Trei bărbaţi şi o tânără de 19 ani s-au gândit să-i prindă noul an cu portofelul plin, ca să le meargă bine în 2023, şi au planificat un jaf. Unde? La barul cu păcănele din sat. Mai exact în Calopăr – Dolj. Deşi au purtat cagule pe faţă, cei patru infractori au fost prinşi de poliţişti imediat după Revelion. Acum sunt acuzaţi de comiterea infracţiunilor de tâlhărie calificată şi lipsire de libertate, pentru că în febra acţiunii l-au bătut şi legat pe cel care răspundea de local în momentul respectiv.

Potrivit oamenilor legii, acuzaţii au sustras 20.000 de lei, băuturi alcoolice şi ţigări în valoare de 8.000 de lei.

La data de 30 decembrie 2022, poliţiştii Secţiei nr.13 Poliţie Rurală Segarcea au fost sesizaţi de un bărbat din comuna Calopăr, cu privire la faptul că, în dimineaţa zilei de 30 decembrie 2022, ora 05.30, persoane necunoscute, ce aveau feţele acoperite cu cagule, ar fi lipsit de libertate barmanul unei societăţi comerciale şi ar fi sustras suma de 20.000 de lei, precum şi băuturi alcoolice şi ţigări în valoare de 8.000 de lei”,

se arată în comunicatul IPJ Dolj.

Cum i-au identificat

Surse apropiate anchetei au dezvăluit faptul că infractorii ar fi pus la cale totul lângă Primăria Calopăr. Acolo şi-ar fi pus cagulele înainte de atac şi totul a fost făcut în raza de acţiune a camerelor montate din Primărie, neobservate de aceştia. Şi jaful din bar a fost filmat cu ajutorul camerelor de supraveghere.

Din cercetări, oamenii legii au stabilit că jaful a fost comis de trei bărbaţi cu vârstele cuprinse între 20 şi 31 de ani, din judeţele Gorj şi Caraș Severin. În jaf a fost implicată şi o tânără de 19 ani, din Filiaşi. Aceasta ar fi inspectat zona înainte de atac. Pe data de 2 ianuarie, au fost puse în executare cinci mandate de percheziţie domiciliară, în comuna Turburea, judeţul Gorj. Ulterior, oamenii legii au dispus şi reţinerea unui bărbat de 31 de ani, din localitate.

Urmează judecata

Pe 3 ianuarie, un alt suspect, un tânăr de 20 de ani, din Ţânţăreni, a fost prins în Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac. Joi, al treilea suspect, un tânăr de 23 de ani, din oraşul Oraviţa, a fost depistat de poliţiştii din Filiaşi. Suspectul urmează să fie dus la instanţa de judecată cu propunere de arestare preventivă.

Tot pe 3 ianuarie, cei doi bărbaţi de 20 şi 31 de ani au fost arestaţi preventiv pentru 30 de zile. Tânăra de 19 ani a fost plasată sub control judiciar pentru 60 de zile.

Te poate interesa şi: Jandarmul căzut într-o râpă din Parâng, găsit mort

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *