Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat astăzi că vârful sezonului gripal ar putea fi în perioada 15 ianuarie – 10 februarie.

Sezonul gripal în acest an este decalat cu câteva săptămâni. (…) Este posibil ca vârful să fie în perioada 15 ianuarie – 10 februarie, după care va urma o scădere a cazurilor de viroză respiratorie, inclusiv de gripă. Este a treia săptămână epidemică“.

a explicat ministrul Rafila.

Potrivit lui Alexandru Rafila, rata de pozitivare pentru infecţia gripală înregistrată în săptămână 26 decembrie – 1 ianuarie este de 37%. Cu o săptămână înainte, rata de pozitivare a fost de 32%.

„Nu încurajăm neparticiparea la cursuri!“

La conferinţa de presă a luat parte şi Ministrul Educaţiei, Ligia Deca.

Şcolile vor fi redeschise pe 9 ianuarie, potrivit programului. Procesul educaţional va reîncepe începând cu 9 ianuarie, lunea viitoare, aşa cum este prevăzut în structura anului şcolar. Nu încurajăm în niciun fel neparticiparea la cursuri. Considerăm că, după doi ani pandemici, este foarte important să păstrăm ritmul şi să avem un procent mare de participare la cursuri. Considerăm că accentul, aşa cum am discutat împreună cu domnul ministru al Sănătăţii, trebuie să fie pe prevenţie“,

a declarat ministrul Educaţiei, Ligia Deca

Aceasta a menţionat realizarea triajului zilnic atât de către familii, cât şi la intrarea la şcoală sau la grădiniţă.

„Este normal ca atunci când sunt simptome evidente să fie informaţi părinţii sau aparţinătorii legali“, a completat ministrul Educaţiei.

Recomandă purtarea măştii

Deca a adăugat că este recomandată purtarea măştii de protecţie pentru profesori şi elevi, subliniind importanţa respectării normelor de igienă.

„Ne dorim ca toţi copiii să aibă acces la educaţie şi în cazul în care manifestă simptome respiratorii să aibă o perioadă cât mai scurtă, care este ulterior recuperată, de izolare la domiciliu”,

a punctat ministrul

Ligia Deca a anunţat că va avea, vineri, o întâlnire cu inspectorii şcolari pe această temă.

Te poate interesa şi: Incendiatorul din Curtea de Argeș a fost prins

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *