Fostul mare fotbalist român Gheorghe Hagi a precizat că moartea legendarului Pele că este o zi tristă pentru fotbalul mondial.

„O zi tristă pentru fotbalul mondial, care astăzi a pierdut poate cea mai importantă personalitate. A fost un model pentru mine de cum a jucat, a iubit şi respectat fotbalul. A fost şi va rămâne UNIC. Condoleanţe familiei, cu stimă şi respect“, a transmis Gheorghe Hagi pe pagina de Facebook a clubului Farul Constanţa.

Hagi a reacţionat şi pe contul său oficial de Facebook:

„Încă o veste tragică, după ce Maradona a plecat dintre noi acum 2 ani.
Toate gândurile mele merg spre familia lui Pele, către toţi cei apropiaţi lui, dar şi către toţi iubitorii fotbalului care suferă în aceste momente. Un geniu a plecat astăzi (joi – n.r.) dintre noi… Sunt mândru că am avut ocazia să joc în meciul amical dintre Brazilia şi World Stars, la aniversarea de 50 de ani a lui Pele, în 1990. Odihneşte-te în pace, Pele!“

Pele a murit la 82 de ani

Fostul mare fotbalist brazilian Pele a încetat din viaţă la vârsta de 82 de ani, a anunţat, joi, una dintre fiicele sale, Kely Nascimento. Pele s-a stins în spitalul „Albert Einstein“ din Sao Paulo, unde era internat de o lună. Spitalul a precizat că decesul a survenit în urma „cedării mai multor organe vitale“.

Singurul fotbalist cu trei titluri de campion mondial în palmares (1958, 1962, 1970), Pele era internat încă din 29 noiembrie pentru o reevaluare a tratamentului de chimioterapie contra unui cancer de colon diagnosticat în 2021, dar şi pentru tratarea unei infecţii respiratorii.

Pe 21 decembrie, echipa de medici a semnalat că tumoarea a avansat şi că Pele a avut nevoie de tratament intensiv din cauza disfuncţiilor la rinichi şi inimă.

Te poate interesa și: Atletico Madrid a revenit pe podium în LaLiga

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *