Echipa feminină de handbal SCM Craiova a încheiat anul cu o victorie clară, scor 33-25, pe teren propriu, în fața formației HC Zalău. Partida a contat pentru etapa a 11-a din Liga Florilor.

Oltencele au început prost meciul și au irosit o mulțime de faze, nimerind fie bara, fie portarul zălăuancelor. După pauză, fetele lui Bogdan Burcea au pus stăpânire pe joc și s-au detașat pe tabelă, beneficiind și de paradele salvatoare ale portarilor Curmenț și Souza.

În urma victoriei de joi, SCM Craiova a încheiat anul cu 15 puncte în clasament.

Declarațiile de după meci:

Florentina Stanciu, antrenor secund SCM Craiova:

„Este o victorie foarte importantă, una care era obligatorie acasă atât pentru echipă, cât şi pentru suporteri. Au venit să ne susţină şi de la ora asta, iar noi le mulţumim şi le dorim un an nou fericit. Mă bucur mult pentru echipă, că ne-am găsit, oarecum, drumul şi asta doar prin unitate şi joc colectiv. Sper şi trebuie să rămânem pe aceeaşi linie. Nu vor fi multe zile de vacanţă. Au 3-4 zile de odihnă, în care să se bucure alături de familie, iar pe 2 ianuarie revenim la treabă. Obiectivul este ca echipa să arate altfel din 2023, iar jocul acesta bun să persiste“.

Bianca Curmenţ, portar SCM Craiova:

„A fost un meci frumos. Voiam să continuăm seria victoriilor după cea obţinută în meciul de la Cisnădie. Trebuia să ne revanşăm faţă de toţi pentru eşecul cu Tg. Jiu şi ne-am dorit să intrăm în această mini-vacanţă cu o victorie. Chiar dacă sunt doar trei zile de pauză, ne bucurăm de ele şi ne încărcăm bateriile pentru ce va urma“.

Gheorghe Tadici, antrenor HC Zalău:

„Este un nou eşec normal pentru noi. Nu am venit cu gânduri aici, am vrut doar să jucăm, să ne apărăm şansele, însă nu depinde doar de noi. Înainte de pauză s-a întâmplat ce s-a văzut pe teren, iar eliminarea mea de două minute este nejustificată. Când ai cinci decizii în care ţi se refuză şapte metri la limită de eliminare, e greu să rezişti. E uşor să stai în tribună, să judeci şi să nu te intereseze munca unor oameni. Trebuie să stai, să taci, să nu cumva să deranjezi „Măria lor“, pe tovarăşii care stau şi-şi fac numerele de rigoare“.

Celelalte rezultate din etapa 11 a Ligii Florilor:

Joi, 29 decembrie: Bistrița – Rapid 26-31, Baia Mare – Măgura Cisnădie 36-32, CSM Galați – Târgu Jiu 18-23, Dunărea Brăila – Gloria Buzău 25-10, SCM Vâlcea – CSM Slatina în desfășurare.

Vineri, 30 decembrie – ora 17.30: CS Mioveni – CSM București.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *