Foto: economica.net

Guvernatorul Băncii Naţionale a României, Mugur Isărescu, îi surclasează la capitolul încredere, potrivit unui sondaj IRES, pe cei mai importanţi lideri politici – Klaus Iohannis, Nicolae Ciucă şi Marcel Ciolacu.

Datele cercetării sociologice, realizate în perioada 7-12 decembrie, informează Agerpres. Acestea indică faptul că 34% dintre români au multă şi foarte multă încredere în Mugur Isărescu.

Preşedintele Klaus Iohannis şi preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, sunt următorii în clasament, 21% dintre respondenţi având foarte multă şi multă încredere în aceştia. Premierul Nicolae Ciucă a întrunit încrederea a doar 19% din cei chestionați.

Sondaj IRES: Isărescu – 34% încredere multă şi foarte multă; Iohannis, Ciolacu – 21%, Ciucă – 19%

Sondajul mai relevă că profesia sau ocupaţia care beneficiază de cea mai puţină încredere în rândul românilor este cea de politician. Doar 6% dintre cei întrebaţi au afirmat că au foarte mare încredere în aceasta. Este urmată de cea de poliţist, cu 41% încredere, şi de jurnalist – 44%. La polul opus, de cea mai mare încredere se bucură profesiile de: pompier – 91%, specialist IT – 77% şi inginer – 69%.

Totodată, 76% dintre românii întrebaţi consideră că este greşită direcţia în care merg lucrurile în România, 22% spun că este o direcţie bună, iar 2% nu ştiu sau nu răspund.

De asemenea, 57% dintre intervievaţi spun că anul 2022 a fost mai prost ca anul trecut, pentru 23% a fost mai bun, iar pentru 20% anul acesta a fost la fel ca anul trecut.

Sondajul de opinie naţional a fost realizat de IRES, în perioada 07 – 12 decembrie 2022, pe un eşantion de 1.615 respondenţi, cu vârsta peste 18 ani, cu o marjă eroare a 2,5%.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *