Cântăreaţa americană Mariah Carey a stabilit un nou record cu cântecul ei de Crăciun „All I Want For Christmas Is You“, lansat în 1994. Anunțul a fost făcut de cotidianul francez Le Nouvel Observateur, citat de Agerpres.

Cântecul cu cele mai multe difuzări într-o zi

De aproape 30 de ani, single-ul „All I Want For Christmas“ a devenit un simbol al sărbătorii de sfârşit de an şi este ascultat de numeroase persoane. Nici anul 2022 nu a făcut excepţie de la această regulă pentru celebra cântăreaţă americană. Single-ul, compus de fostul ei soţ Tommy Mottola, a stabilit un nou record. A devenit cântecul cu cele mai multe difuzări într-o singură zi pe platforma Spotify. A fost audiat de 21,27 milioane de ori.

Anunţul de pe Twitter al companiei specializate Chart Data a făcut-o pe Mariah Carey să reacţioneze foarte repede. Ea a distribuit pe reţelele de socializare o înregistrare video. O arată căzând (de fericire) pe o canapea în momentul aflării acestei veşti.

„Nu mă aşteptam să mă trezesc cu această magnifică surpriză“, a scris vedeta americană într-un mesaj distribuit pe contul ei de Twitter. Și acesta a fost vizionat de aproape 5 milioane de persoane!

„Regina Crăciunului“? Justiția i-a spus NU!

Lansat în noiembrie 1994, acest cântec cu versuri scrise de Mariah Carey şi Walter Afanasieff a devenit single-ul de promovare a celui de-al patrulea album de studio al interepretei pop, care s-a intitulat „Merry Christmas“. Reuşita ei include şi o componentă financiară. Vedeta primeşte aproximativ 2,5 milioane de euro pe an pentru drepturile de autor asociate acestui cântec, potrivit Ouest-France. În total, revista Forbes a calculat în 2019 că single-ul „All I Want For Christmas Is You“ i-a adus cântăreţei americane venituri de peste 60 de milioane de dolari.

Impulsionată de succesul ei anual, Mariah Carey a vrut să împingă lucrurile şi mai departe. A dorit să-şi înregistreze statutul de „Regina Crăciunului“ ca marcă oficială. Solicitarea i-a fost însă refuzată de justiţia americană în luna noiembrie, considerând că acea titulatură era mult prea generică.

Au apărut și acuzaţii de plagiat

2022 a fost şi anul în care o plângere pentru plagiat a fost depusă împotriva cântăreţei Mariah Carey, în luna iunie. Artista country Andy Stone afirma că „All I Want For Christmas Is You“ era o copie a unui cântec al ei cu acelaşi titlu şi care ar data din anul 1989. Plângerea a fost respinsă, din lipsă de puncte comune reale. Cu excepţia titlului, dar, aşa cum raportează BBC, Oficiul pentru drepturi de autor din Statele Unite a raportat că în Statele Unite există nu mai puţin de 177 de cântece intitulate „All I Want For Christmas Is You“.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *