Două persoane au suferit arsuri, iar alte două atacuri de panică, în urma unui incendiu izbucnit la o gospodărie din localitatea Hurjuieni. Focul s-a extins apoi la alte trei gospodării, informează Agerpres!

Conform Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Suceava, la faţa locului au intervenit pompierii militari de la Detaşamentul Rădăuţi, cei ai gărzilor de intervenţie Vicovu de Sus şi Siret. Aceştia au fost ajutaţi de lucrători ai serviciilor voluntare pentru situaţii de urgenţă din localităţile Gălăneşti, Frătăuţii Noi, Frătăuţii Vechi, Bilca, Voitinel şi Horodnic de Sus, cu 14 autospeciale de stingere şi o ambulanţă SMURD B2.

În sprijin a ajuns şi un echipaj de la Serviciului de Ambulanţă Judeţean (SAJ) Suceava.

Patru persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale

Potrivit ISU Suceava, incendiul izbucnit în cursul nopţii a fost observat şi anunţat cu întârziere. La sosirea echipajelor ardeau generalizat depozitul de furaje şi adăpostul de animale dintr-o gospodărie. Flăcările s-au extins la alte trei gospodării, cu pericol de propagare la locuinţele învecinate.

Pe timpul intervenţiei, paramedicii SMURD şi echipajul SAJ au acordat primul ajutor unui număr de patru persoane. Două dintre acestea au suferit atacuri de panică, iar alte două arsuri.

După acordarea primului ajutor, o femeie în vârstă de 52 de ani, cu arsuri, a fost transportată la spital.

Multe animale şi-au găsit sfârşitul în incendiu

La primul proprietar au ars depozitul de furaje şi adăpostul de animale cu bunurile din interior, pe o suprafaţă de aproximativ 140 de metri pătraţi. S-au degradat aproximativ patru metri cubi de cherestea şi elementele de tâmplărie ale casei de locuit. Au murit şi patru bovine, 40 de păsări şi doi iepuri.

La al doilea proprietar au ars depozitul de furaje şi adăpostul de animale pe o suprafaţă de aproximativ 124 de metri pătraţi. A fost distrus complet acoperişul garajului şi cel al unei bucătării, pe o suprafaţă de aproximativ 120 de metri pătraţi, precum şi 20 de păsări.

Au rămas şi fără lemnele de iarnă

La al treilea proprietar au ars depozitul de furaje şi adăpostul de animale pe o suprafaţă de aproximativ 160 de metri pătraţi. Dar şi alte anexe gospodăreşti pe o suprafaţă de aproximativ 90 de metri pătraţi, un utilaj agricol (tractor), circa cinci metri cubi de cherestea, circa 10 metri cubi lemn de foc şi alte bunuri.

La al patrulea proprietar au ars depozitul de furaje, adăpostul de animale şi o magazie, pe o suprafaţă de aproximativ 140 de metri pătraţi, circa 10 tone de furaje şi 17 păsări.

Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost efectul termic al curentului electric generat de un cablu electric defect sau neizolat corespunzător. Incendiul a fost lichidat în jurul prânzului.

Te poate interesa şi: Persoanele fără adăpost au primit ajutor

One thought on “E jale în Suceava! Incendiu devastator, gospodării distruse”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *