Al Qaida a publicat o înregistrare de 35 de minute despre care grupul susține că a fost narată de liderul său Ayman al-Zawahiri. Despre acesta se crede că a fost ucis într-un raid american în august 2022. Înregistrarea nu a fost datată, informează Hotnews. Transcrierea nu a indicat în mod clar un interval de timp în care ar fi putut fi făcută.

Liderul Al-Qaida, egipteanul Ayman al-Zawahiri, a fost ucis într-un atac american cu drona după ce a reușit să se ascundă ani de zile. Cea mai mare lovitură pentru gruparea teroristă, de la uciderea fondatorului său, Osama bin Laden, în 2011, a fost una minuțios planificată, scrie Reuters.

Odată ce Zawahiri a ajuns în casa conspirativă din Kabul, americanii l-au identificat pe balconul locuinței, unde l-au și ucis, de altfel, în urma mai multor lovituri lansate cu drona.

Înainte, a fost investigată inclusiv construcția și natura casei, pentru a exista garanții că Statele Unite pot finaliza o operațiune de ucidere a lui Zawahiri, cu riscuri minime pentru civili și familia acestuia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *