UPDATE: Motivările autorităţilor, în decizia carantinării Timişoarei. Fritz: „Am votat cu inima foarte grea această decizie”

La Comitetul Județean de Situații de Urgență Timiș, au luat parte, online, secretarul de stat – Raed Arafat, Cristian Oancea – directorul Spitalului Clinic de Boli Infecțioase, Dorel Săndesc – vicepreședintele Societății Române de Anestezie și Terapie Intensivă, Raul Pătrașcu – managerul Spitalului Județean Timișoara și șeful secției de boli infecțioase a Spitalului Clinic de […] The post UPDATE: Motivările autorităţilor, în decizia carantinării Timişoarei. Fritz: „Am votat cu inima foarte grea această decizie” first appeared on Banatul AZI - Stiri din Timisoara,stiri din Banat.

UPDATE: Motivările autorităţilor, în decizia carantinării Timişoarei. Fritz: „Am votat cu inima foarte grea această decizie”
La Comitetul Județean de Situații de Urgență Timiș, au luat parte, online, secretarul de stat – Raed Arafat, Cristian Oancea – directorul Spitalului Clinic de Boli Infecțioase, Dorel Săndesc – vicepreședintele Societății Române de Anestezie și Terapie Intensivă, Raul Pătrașcu – managerul Spitalului Județean Timișoara și șeful secției de boli infecțioase a Spitalului Clinic de Boli Infecțioase Timișoara, domnul Virgil Musta, care au expus motivele pentru care Timişoara şi localităţile periurbane să intre în carantină pentru următoarele 14 zile. ”Este o zi tristă pentru Timișoara, dar și o zi în care este nevoie de o frână de urgență pentru a stopa răspândirea acestui virus. Am văzut că măsurile de restricții în vigoare nu sunt de ajuns la noi în Timișoara. Am votat cu inima foarte grea pentru această carantinare. Am ajuns la concluzia că doar așa putem să întrerupem de urgență acest lanț al infectărilor. Am votat da din două motive: semnalele pe care le primim din spitale sunt foarte serioase, nu mai avem locuri ATI, cazurile sunt din ce în ce mai grave. Nu am văzut o altă posibilitate pentru a intra cât de repede într-o normalitate”, a declarat primarul Timișoarei, Dominic Fritz. ”De ce acum? Pentru că dacă începem acum, e posibil ca Timișoara să iasă din carantină în 14 zile, hai să zicem 21 de zile. Începerea acum este foarte corectă și cred că am căzut de acord în cadrul Comitetului. În timpul weekend-ului măsurile vor fi mai dure. Vor rămâne deschise în weekend doar magazinele alimentare, farmaciile, nu vor fi deschise mall-urile sau centrele comerciale”, a declarat Raed Arafat. De asemenea, şeful DSU, Raed Arafat, a subliniat că autoritățile centrale vor încerca să trimită mai multe doze de vaccin anti-COVID-19 în Timiș pentru a accelera imunizarea oamenilor. Prefectul județului Timiș a explicat că, fiind vorba despre o carantină zonală, filtrele forțelor de ordine nu vor fi prezente la marginea Timișoarei, ci la lmita zonei. Adică nu vor fi filtre între orașul de pe Bega și Giroc, de exemplu, ci după localiatea Giroc. ”Urmează, astăzi, ministerul Educației și ministerul Sănătății să emită un nou ordin în care se va prevedea că în cazul localităților carantinate școliile vor funcționa exclusiv on-line. Circulația va fi limitată și se vor închide și terasele pe perioada carantinei, activitățile religioase vor fi permise doar în exterior, sălile de fitness se vor închide, se va asigura fiecărei persoane din centre comerciale un spațiu de 8 metri”, a explicat prefectul.The post UPDATE: Motivările autorităţilor, în decizia carantinării Timişoarei. Fritz: „Am votat cu inima foarte grea această decizie” first appeared on Banatul AZI - Stiri din Timisoara,stiri din Banat.